The right Network Monitoring Tool for the job – Part 2

doorTinus Umans

The right Network Monitoring Tool for the job – Part 2

Na een uitgebreide zoektocht naar alle mogelijkheden omtrent industriële network monitoring, kwamen we uit op een lijst van meer dan 200 tools. Zowel bekende als minder bekende tools werden hierin opgenomen. Zoveel tools één voor één analyseren en onderzoeken zou te lang duren en is ook niet echt relevant voor de Vlaamse Industrie.

Uit deze longlist hebben we dus een shortlist opgesteld. Deze lijst werd bepaald op basis van de input die we kregen van onze trouwe partners, de industriële focus van de tools zelf en uiteraard ook de resultaten van onze bevraging. Deze bevraging naar cyber beveiliging binnenin de bedrijfswereld werd in samenwerking met Agoria georganiseerd. Voor meer informatie en een tussentijdse rapportering van de resultaten, klik hier.

Aan de hand van al deze input kwamen we uiteindelijk bij de volgende lijst:

Verschillende tools met elkaar vergelijken is uiteraard niet evident. Hiervoor hebben we dan ook een uitgebreide checklijst samengesteld. De tools zullen onder andere beoordeeld worden op basis van hun gebruiksvriendelijkheid. Hoe gemakkelijk kan de software geïnstalleerd worden en geconfigureerd worden. En uiteraard, hoe eenvoudig het is om ermee te werken. Er wordt ook onderzocht wat de algemene functionaliteiten zijn. Zowel OT functionaliteiten speciaal ontworpen voor een industrieel netwerk, alsook de IT functionaliteiten. Er wordt uiteraard ook geëvalueerd wat de performance is van deze tools en welk prijskaartje hieraan vasthangt.

Ook zullen de tools onderworpen worden aan enkele praktijktesten. Zo zullen we verschillende gesimuleerde aanvallen uitvoeren op het netwerk dat de tools moet monitoren. Dit kan gaan van meer gekende malware aanvallen, naar hoe goed de tools reageren op onze eigen scripts.

De resultaten van dit onderzoek zullen uiteindelijk op deze blog verschijnen.

Wenst u meer informatie over dit onderzoek, of wilt u graag een andere Network Monitoring Tool onder onze aandacht brengen, aarzel dan niet en contacteer ons via info@ic4.be!

Over de auteur

Tinus Umans administrator

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.