IC4 Awareness Sessions

De IC4 Awareness Session is een korte opleiding aangeboden door IC4, gericht op het vergroten van het bewustzijn van cybersecurity onder medewerkers van bedrijven. De sessie biedt een overzicht van de meest voorkomende bedreigingen en risico's in cybersecurity en geeft praktische tips om deze te voorkomen. Het programma is geschikt voor iedereen die werkt met computers en online systemen.

Omschrijving

Het samengaan van IT en automatiseringsnetwerken verhoogt de kans op IT bedreigingen of infecties door het koppelen van bedrijfsnetwerken aan het internet.

Desalniettemin komt de bedreiging in mindere mate van buitenaf maar eerder van binnenuit: verkeerde netwerkarchitectuur, de toegepaste hardware is niet altijd geschikt om in een open omgeving zoals ethernet TCP/IP ingezet te worden, gebrek aan kennis op de industriële werkvloer, enz.

Deze workshop maakt gebruik van een fictief demo bedrijf waarop stap voor stap gedemonstreerd wordt wat de huidige risico’s en gevaren zijn van het koppelen van automatiseringsnetwerken aan het internet.

De uiteenzetting heeft vooral tot doel om de deelnemers bewust te maken van alle gevaren en een idee te geven van de aandachtspunten en mogelijke oplossingen.

De focus ligt vooral op een praktische illustratie van de risico’s en de oplossingen qua beveiliging van een automatiseringsnetwerk.

De gegeven theorie wordt dan ook direct omgezet in praktische voorbeelden zodat deze voor iedereen voldoende tastbaar wordt.

Deze laagdrempelige aanpak beoogt een breed doelpubliek: iedereen die op de industriële werkvloer in aanraking komt met ethernet gebaseerde oplossingen binnen het automatiseringsnetwerk.

Vorige Sessie

Dinsdag 15 oktober 2019 – 18u00 tot 21u30
Locatie: Rijselstraat 5 – 8200 Brugge

Bekijk hier de presentaties (2019-10-15):

  1. Inleiding Cyber Tuesday
  2. Inleiding Awareness sessie
  3. Awareness sessie